Cel mai mic aparat electronic de marcat din lume poate fi cumpărat și din România, fiind în acest moment și produsul cu cel mai bun preț de pe piață. Dispozitivul este ideal pentru companiile de curierat sau de transport persoane sau în orice altă industrie unde este nevoie de o casă de marcat portabilă și de mici dimensiuni. Aparatul funcționează fără să fie necesară conectarea la o sursă de curent și poate fi încărcat printr-un port standard micro USB, chiar și de la o baterie externă, folosind un încărcător de telefon mobil, inclusiv în mașină.
Atunci când își aleg casele de marcat electronice, firmele trebuie să se asigure că aparatele sunt dotate cu Wi-Fi, GPRS sau Bluetooth.
„Toate elementele de conectivitate vor asigura legătura dispozitivului cu serverele ANAF atunci când acestea vor fi funcționale, fără a mai fi nevoie de atașarea unui alt dispozitiv suplimentar. Toate modelele Daisy au aceste caracteristici”, a explicat, pentru avocatnet.ro, Lyubomir Gerasimov, director general Daisy Tech, producător al caselor de marcat electronice Daisy.
Ulterior, în funcție de specificul activității, un contribuabil poate alege o casă de marcat de mai mari sau mai mici dimensiuni.
„Pentru serviciile de curierat sau de transport de persoane, cea mai bună alegere este o casă de marcat portabilă, de mici dimensiuni. Daisy Compact S este cel mai mic dispozitiv fiscal din lume. Dimensiunile sale sunt puțin mai mari decât cele ale unui telefon inteligent, însă are caracteristici tehnice de top: GPRS, wi-fi, bluetooth, acumulator integrat, iar acesta se poate încărca folosind încărcătorul telefonului mobil”, a detaliat Lyubomir Gerasimov.
Potrivit producătorului, Compact S este dotat cu un acumulator intern, Li-Ion 2200mAh, care poate ține casa de marcat alimentată timp îndelungat. Încărcarea se face printr-un port standard micro USB, comun la orice telefon mobil modern. Se poate încărca și de la o baterie externă sau încărcător de mașină pentru telefoane mobile.
La fel ca toate celelalte modele Daisy, și Compact S poate transmite informații direct către ANAF, în momentul în care serverele Fiscului vor fi funcționale. În prezent, până la punerea în funcțiune a serverelor, fișierele .xml care trebuie transmise către ANAF se descarcă din casa de marcat, se transferă pe computer, se extrage fișierul .pdf inteligent, care, odată semnat cu un certificat digital calificat, se trimite către ANAF prin formularul A4200.
În momentul în care serverele Fiscului vor permite interconectarea cu casele de marcat electronice, aparatul Compact S, prin intermediul gprs-ului, va transmite direct organelor fiscale informații despre activitatea economică a companiilor, precum și despre locul în care dispozitivele fiscale funcționează, nemaifiind necesare intervenții ale operatorilor economici.
Legat de fiscalizarea aparatului, se aplică aceeași procedură ca pentru orice altă casă de marcat – avocatnet.ro a scris deja un ghid detaliat cu procedurile și actele necesare.
Pentru orice casă de marcat Compact S cumpărată în luna decembrie, clienții primesc și un set cadou cu accesorii: un cablu multifuncțional 4 in 1 cu care pot încărca atât casa de marcat, cât și telefonul mobil (fie că utilizează iOS sau Android), un adaptor USB și o baterie externă. Pretul casei de marcat rămâne cel mai mic de pe piață, adica 790 lei cu TVA inclus.
Vă reamintim că toți operatorii economici care vând bunuri sau servicii direct către populație și încasează contravaloarea acestora cash sau cu cardul sunt obligați să fie dotați cu case de marcat electronice, vechile aparate cu rolă-jurnal de hârtie nemaifiind acceptate de autorități începând cu 1 noiembrie. Lipsa noilor case de marcat poate fi sancționată, de la 1 noiembrie, cu sume cuprinse între 8.000 și 10.000 de lei, iar firmelor le sunt confiscate sumele nejustificate și li se suspendă activitatea până-și schimbă casele de marcat și achită amenzile.