Apariții media

SCHIMBAREA CASELOR DE MARCAT, CINE RISCĂ AMENZI – Romania TV, 23 octombrie

Cu  o săptămână înainte de termenul limită până la care companiile mici trebuie să schimbe vechile case de marcat cu cele cu jurnal electronic, mai puțin de 20% din dispozitive sunt puse în funcțiune la contribuabili, din cele 600.000 ce se estimează că trebuie schimbate.

Potrivit noilor reglementări, casele de marcat cu jurnal electronic trebuie să înlocuiască vechile modele cu jurnal-rolă. Se urmărește reducerea evaziunii fiscale prin accesul direct ANAF la fișierele electronice din casele de marcat.

Lyubomir Gerasimov, director general Daisy Tech

Fiind cel mai mare producător de case de marcat fiscale din Europa, avem în România 4 modele de case de marcat cu jurnal electronic deja aprobate de ANAF. Toate vin cu cel mai bun preț și cea mai bună calitate de pe piața 8.55

Noile case de marcat cu jurnal electronic au baterie încorporată și sunt echipate cu wi-fi și bluetooth pentru a permite direct transferul datelor la ANAF, când serverele vor fi funcționale.

Florin Băjan, director general Zeus Service, distribuitor Daisy Tech

Modelele Daisy sunt modele făcute cu tehnologie de ultimă generație. Modelele Compact S și M au încorporat un acumulator LI-Ion de 3.7 V la 2000 de mAh. Acest lucru permite ca, atunci când nu avem curent, să putem să încărcăm casa de marcat la un power bank 6.03

Amenzile pentru  firmele care nu schimbă casele de marcat pînă la 1 noiembrie sunt între 8000-10.000 lei și pot ajunge până la sistarea activității economice a operatorului până la intrarea în legalitate.