Apariții media

Casele de marcat cu jurnal electronic, vânzări record – Romania TV, 6 noiembrie

Vânzări record pentru casele de marcat cu jurnal electronic, obligatorii prin noua lege. În ultimele săptămâni înaintea expirării termenului limită pentru schimbarea caselor de marcat vechi, distribuitorii au fost bombardați de cereri, iar stocurile s-au epuizat rapid.

Din noiembrie, toate companiile, care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum și prestări de servicii direct către populație, cum sunt restaurantele, magazinele alimentare, saloanele de înfrumusețare sau farmaciile, au fost obligate să-și schimbe vechile case marcat fiscale cu cele cu jurnal electronic. Comercianții au luat cu asalt distribuitorii de case de marcat pe ultima sută de metri înainte de expirarea termenului legal.

Vânzările au crescut de 15 ori în luna octombrie 2018 față de aceeași lună a anului trecut. Noi am avut mereu stocuri suficiente pentru a acoperi cererea clienților noștri. Cele mai cerute sunt modelele Daisy Compact S și Compact M care au un raport excelent calitate-preț și oferă clienților caracteristici tehnice unice pe piață.

Florin Băjan, director general Zeus Service

Schimbarea caselor de marcat vechi cu cele de nouă generație, cu jurnal electronic, are ca scop reducerea evaziunii fiscale prin conectarea directă a dispozitivelor la serverele ANAF, odată ce acestea vor fi funcționale.

Amenzile pentru firmele care nu fac această schimbare sunt între 8.000 și 10.000 lei.