Apariții media

Amenzi pentru case de marcat vechi – Romania TV 25 septembrie

ANAF a început controalele la firmele ce utilizează case marcat, și a constatat că doar 74.000 de comercianți din țară  le-au înlocuit deja cu noile modele avizate, cu jurnal electronic. Numărul total al celor ce trebuie sa facă această schimbare este de aproximativ 600.000.

Toate companiile care efectuează livrări de bunuri cu amănuntul, precum și prestări de servicii direct către populație, cum sunt restaurantele, magazinele alimentare, saloanele de înfrumusețare sau farmaciile sunt obligate să-și schimbe vechile case marcat fiscale cu cele cu jurnal electronic.

Lyubomir Gerasimov, director general Daisy Tech:„ În România avem patru modele de case de marcat de generație nouă,  care sunt avizate conform noilor prevederi legislative, cu caracteristici tehnice de top. Sunt la cel mai bun preț de pe piață și asta pentru că suntem lideri în Europa în domeniul comercializării aparatelor de marcat și prezenți în 52 de țări din lume.”

Amenzile pentru cei ce nu și-au înlocuit casele de marcat sunt între 8.000 lei și 10.000 lei plus sistarea activității economice a firmei până la intrarea în legalitate.